Frans Huijben

Frans Huijben“Wat ik het mooiste vind aan mijn werk is dat ik naast mensen sta en ondersteunend ben in hun worsteling als onderdeel van hun groeiproces. Ik vertrouw daarbij volledig op hun eigen soms nog verborgen kwaliteiten en vermogen om opnieuw een richting te geven aan hun leven. Dit inspireert me en geeft me energie.”

Door de afwezigheid van mijn vader thuis heb ik in mijn jonge jaren nauwelijks of geen leiding gehad, waardoor me niets anders restte dit mezelf eigen te maken. Over grenzen heen. In andere landen en in andere culturen. Dit is de reis die ik zelf heb gemaakt. Al vanaf 1981 in Latijns-Amerika, daar ongeveer 10 jaar gewoond en daar nu nog steeds actief in begeleiding van organisaties en mensen in hun professionele en persoonlijke groei. Begonnen als landbouwkundige om bij te dragen aan de positieverbetering van kleine boeren en indianen. Steeds meer kwam ik tot de ontdekking dat persoonlijke professionele groei van mensen belangrijk is, waardoor mensen hun eigen ontwikkelingsproces ter hand kunnen nemen. Dit vanuit het motto: ieder mens heeft recht op zijn eigen autonomie en dit natuurlijk in relatie met de ander en de wereld. Mijn werk door de jaren heen heeft me geleerd de vele verschillende kanten te bekijken en me moeiteloos te kunnen bewegen op vele lagen : van medewerker tot leidinggevende, in  non-profit organisaties en in het bedrijfsleven, van OR-medewerker tot bestuurslid bij uiteenlopende typen organisaties en dit alles in verschillende werelddelen en culturen.

Door deze ervaring ben ik nu in staat om in mijn werk snel te doorzien in wat er speelt in de mens, wat ze willen bereiken, hun onderlinge relaties én die met hun omgeving.

Mijn missie is: als schatgraver samen met de ander (lees ook organisatie) ieders unieke kwaliteiten in het daglicht brengen, zodat zij op eigen-wijze hun groeiproces kunnen doorlopen. De belangrijkste waarden die ik hierbij hanteer zijn: autonomie, identiteit en zingeving (indiaanse spiritualiteit).

Opleidingen: Project Cycle Management, Neuro-Linguistic Practitioner, Driejarige opleiding Post HBO Professionele Communicatie, Opleiding tot Coach, Systemisch Werk en de Maskermaker (Verdieping Systemisch Werken en Lichaamswerk), Opleiding Relatietherapie en Transactionele Analyse Masterclasss, Geweldloze Communicatie, Onderhandelen en Conflicthantering.

Mijn eigen bedrijf heet FHconsult, www.fhconsult.nl