Conceptie, zwangerschap en de geboorte, de reis die ons leven bepaalt

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat de conceptie, zwangerschap en de geboorte een diepe imprint vormen die grote invloed heeft op alle relaties in ons leven. Niet alleen de relatie met familieleden en vrienden maar ook onze gezondheid, ons werk en dagelijks leven worden door deze vroege non-verbale, emotionele en somatische imprint bepaald. Meestal zijn we ons hier totaal niet van bewust.
Tijdens deze middagvullende lezing wordt aan de hand van geboortefotografie kennis overgedragen die o.a. ontstaan is tijdens 28 jaar lange ervaring op het gebied van preconceptionele tot postnatale begeleiding. De aansprekende beelden en heldere verhalen, aangevuld met verwijzingen naar wetenschappelijke bevindingen, maken duidelijk hoe belangrijk het is meer te weten over de manier waarop pre,- en perinatale imprints, angsten of trauma’s, onszelf, onze dierbaren en cliënten kunnen beïnvloeden.

Doelgroep

Voor iedereen, die interesse heeft voor dit onderwerp, verloskundigen, artsen, psychologen, pedagogen, leraren, coaches, therapeuten, docenten, en iedereen die beroepsmatig met babies, kinderen en volwassenen werken. Wens ouders, zwangeren, adoptie en (groot) ouders, en diegenen met persoonlijke interesse voor dit onderwerp zijn ook van harte welkom!

Spreekster

Anna Verwaal is een Maternal-Child Health Nurse, UCLA Certified Lactation Educator, Conscious Conception and Birth Consultant, Primal Period & Childbirth Educator, Midwifery & Doula Instructor en Birth Photographer.
Na een lange carrière in de klinische verloskunde, kinderverpleegkunde en in de gespecialiseerde thuiszorg in Los Angeles merkte ze dat ze liever wilde werken met gezinnen en babies in het voorkomen en helen van geboortetrauma. Zo begon ze haar eigen praktijk.
Sinds 2006 reist ze de hele wereld over voor lezingen en workshops over de langdurige gevolgen van pre,- en perinatale imprints en trauma, de hormonale fysiologie, en de psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het geboorteproces.
Haar workshops en lezingen bestaan uit een combinatie van klinische kennis, de laatste ontwikkelingen uit de pre,- en perinatale psychologie, haar eigen intuïtie en geboortefotografie, samen met de ervaringen die ze de afgelopen 28 jaar werkend in diverse landen en culturen, in samenwerking met therapeuten, psychologen, gynaecologen, verloskundigen en inheemse vroedvrouwen heeft opgedaan.
Anna is meer dan 25 jaar lid van APPPAH, the Association for Pre and Perinatal Psychology & Health.

Praktische gegevens

Datum: Deze lezing wordt opnieuw gepland in 2021, zo gauw dat weer past met de RIVM maatregelen
Tijd: 13.30 uur tot 17.00 uur
Locatie: Enschede e.o.
Kosten: € 67,50 per persoon
Aanmelden: vul hier het inschrijfformulier in. Op dit moment kun je laten weten dat je belangstelling hebt. Dan krijg je als eerste de kans om je aan te melden.
Accreditatie: De VVH kent 4 SBU toe

Kijktip ter voorbereiding:

De TEDxTalk van Anna Verwaal

De documentaire In Utero: kijk voor data op de agenda van deze website

De verwondering (ook mooi om Anna te leren kennen):

Meer informatie over Anna Verwaal vind je op haar website http://www.fromwombtoworld.com