Coaching rondom Kanker

Binnen de Post HBO opleiding Coaching rondom Kamer verzorg ik de 2-daagse: Coaching, Kanker en Relaties.
Als coach ben ik aangesloten voor individuele coaching voor mensen met kanker en/of hun naasten.

Korte informatie over de Academie CRK:

De missie: Rust, Regie en Reisgezelschap is voor iedereen rondom kanker bereikbaar. 

Onze visie: Coachen rondom kanker gaat uiteindelijk over de kunst om te leven.

De Academie Coaching rondom Kanker wordt vormgegeven door een kernteam van professionals. Met elkaar verzorgen en ontwikkelen we de opleiding tot Coach rondom kanker en persoonlijke coaching voor coaches.

De opleiding is, net als het boek Coaching bij kanker, begeleiding vanuit levenskunst, (auteur Inge Hidding) gebaseerd op de zes meest gestelde coachvragen in de praktijk. De thema’s zijn: vermoeidheid, angst, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk.

Om onze missie te bereiken werken we nauw samen met Coach Connect bij Kanker, een netwerk van excellente coaches rondom kanker die zich, zowel voor particulieren als bedrijven, richten op een snelle en goede match tussen cliënt en coach. Samen verzorgen we trainingen op maat.

Elk lid van het kernteam heeft een persoonlijke drive om bij te dragen aan de ontwikkeling van coaching rondom kanker, maar bevlogen zijn we allemaal. Naast dit kernteam zijn ad hoc diverse andere specialisten en ambassadeurs betrokken.

We vinden elkaar in een gezamenlijke visie waarin begeleiding vanuit levenskunst centraal staat. Onze samenwerking laat zich het beste typeren als een co-creatie waarbij dialoog, ‘common ground’, enthousiasme, daadkracht en focus op resultaat belangrijke waarden zijn. We bereiken onze resultaten door heldere doelen na te streven en tegelijk ruimte te laten en alert te zijn op dat wat ons ‘toevalt’.

Onze activiteiten zijn gericht op de toekomst. We gebruiken creatieve oplossingen, denken ‘out of the box’ en staan open voor nieuwe samenwerkingsverbanden. Voortdurend zijn we op zoek naar mensen en organisaties die zich in dezelfde richting bewegen en manieren om elkaar te versterken. Zo willen we bijdragen aan de optimale ondersteuning van cliënten met kanker en de mensen om hen heen.

Inge Hidding is Oprichter en Coördinator van Coaching rondom Kanker
Docenten bij de Opleiding Coachen rondom Kanker zijn:Inge HiddingJeroen Martijn Plette, Frits SalomonsErna Jans, Yvonne Onderstijn, Kristel Hoogwout

Reacties CRK en relaties

Ik heb Erna mogen ontmoeten tijdens een twee daagse training Coachen Rondom Kanker en Relaties. Tijdens deze dagen heb ik Erna leren kennen als een warm persoon die met enorme diepgang de mens met vragen benadert maar ook durft door te vragen. Zij kan zich kwetsbaar opstellen en op hetzelfde moment een veilige ruimte bieden waardoor energieën, systemen gaan stromen. Haar manier van werken, haar openheid en Erna zelf hebben mij (opnieuw) laten zien wat een enorme kracht opstellingen en systemisch werken biedt. Paul Simons
Haar manier van werken is bijzonder sympathiek; ze neemt vanuit rust de tijd zodat iedereen ruimte krijgt om de vraag te formuleren die zo belangrijk is voorafgaand aan een opstelling. Tijdens de opstellingen reist ze mee, ze observeert, ze verheldert, ze confronteert op een hele open en oordeelvrije manier. Het deelnemen aan deze module heeft mij niet alleen persoonlijk een aantal belangrijke inzichten opgeleverd, het geeft mijn eigen coaching werk nog meer fundering. MvdL